Dňa 25. septembra sa v reštaurácii Au Café uskutočnil exkluzívny vínny večer, ktorý hostil prestížne vinárstvo Château Pavie z oblasti Bordeaux. Hostia mali možnosť zažiť nezabudnuteľný gurmánsky zážitok v podobe ochutnávky výnimočných vín, ktoré patria medzi svetovú špičku. Kvalitné vína boli starostlivo párované s jedlami vytvorenými špeciálne pre tento večer, čo umocnilo celkový zážitok a podčiarklo výnimočný charakter tohto podujatia.
Château Pavie, známe pre svoje Grand Cru Classé vína, prinieslo do Bratislavy chuť terroiru Saint-Émilion, čo ocenili všetci milovníci prvotriedneho vína. Celým večerom sprevádzala príjemná atmosféra, ktorá umožnila hosťom naplno si vychutnať nielen samotné vína, ale aj odborné komentáre o vinárstve a jeho jedinečných produkciách.
Tento vínny večer bol pre mnohých nezabudnuteľnou príležitosťou spoznať skvosty Château Pavie a ponoriť sa do sveta vín, ktoré odzrkadľujú tradíciu, vášeň a majstrovstvo francúzskeho vinárstva.
Reportáž z vínneho večera
Menu:
AMUSE BOUCHE
Carpaccio zo sépie, estragónová mayo, šafranové arancini
Chateau Monbousquet Blanc, 2019
PREDJEDLO
Foie gras, tekvicový mousse, pečený gaštan, sušená cibuľka
(Pecený kozí syr, mousse z tekvice, pecený gaštan, sušená cibulka)
Aromes de Pavie, 2016
PRVÉ HLAVNÉ JEDLO
Konfitovaná vykostená kačka, pečená tekvica, créme fraiche, marinovaná slivka, lieskovce
(Pečená tekvica, créme fraiche, marinovaná slivka, lieskovce)
Chateau Pavie, 2012
DRUHÉ HLAVNÉ JEDLO
Telací filet mignon na šalvií, divoká brokolica, karotka na masle ghee, zemiakové pyré, mladá reďkovka
(Divoká brokolica, karotka na masle ghee, zemiakové pyré, mladá reďkovka)
Chateau Pavie, 2010 – Porovnávačka – Chateau Pavie, 2008
DEZERT
Choux au craquelin
Matcha, pepermint cream